Table of Contents Table of Contents
Previous Page  125 / 458 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 125 / 458 Next Page
Page Background

TÜRKİYE İKLİMLENDİRME SANAYİ SEKTÖR RAPORU

2015

88

ISO çalışmalarında önemli yer tutan kalibrasyon işlemleri, ISKAV'ın üyesi

olan ve TÜRKAK ve Alman sertifikasyon kuruluşu DKD'den sertifikalı

TESTO Elektronik ve Test Ölçüm Cihazları Ltd. Şti. ile işbirliği dahilinde

yürütülmektedir.

v.

Ürün Standartlarına Uygunluk ve Laboratuar Çalışmaları

ISKAV Laboratuvarında, radyatör ve fan coil ünitelere ait ısıtma ve

soğutma kapasite ölçümleri yapılmaktadır. Bu cihazların TSE

belgelendirmeleri YTÜ vasıtasıyla yapılmaktadır. Böylece mevcut deney

setleri değerlendirilerek firmaların test ihtiyaçları hızlı bir şekilde

karşılanmaktadır.

vi.

Fuar Organizasyonu

ISKAV ısıtma ,soğutma, klima ve tesisat sektörünün en büyük buluşması

olan ISK-SODEX fuarlarının organizasyonunda

,

koordinatör görevini

üstlenmiştir. ISKAV, ISK-SODEX fuarının uluslararası hüviyet kazanması

için yurtiçinde ve yurtdışında TTMD, İSKİD, DOSİDER ve İZODER ile

birlikte tanıtım faaliyetlerinin geliştirilmesine yardımcı olacaktır.

vii.

Fon Çalışmaları

ISKAV, Avrupa Birliği'nin ve diğer kaynakların finansman desteklerinden

faydalanmak için sektörün ihtiyaç duyduğu konularda proje oluşturmak

üzere üniversiteler ve diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmalar

yapmaktadır.

viii.

Sektör Etik İlkeleri

ISKAV ’ın sektör dernekleri ile birlikte yaptığı Sektörün Etik İlkelerini

belirleme çalışmaları tamamlanmış ve ilkeler sektör çalışanlarına

duyurulmuştur. Sektörde Etik İlkelerin uygulanmasının takibi,

değerlendirilmesi ve üye derneklere etik çalışmalarında yardımcı olunması

için “Etik Değerler Merkezi Danışma Konseyi” kurulmuştur. Ülkemizin ve

sektörümüzün en çok ihtiyaç duyduğu Etik İlkelerin tatbiki konusunda

uygulamalar geliştirilmektedir.

ix.

Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP)

Gıda sektöründe ürün/hizmet üreten çeşitli kuruluşlarda güvenli ve sağlıklı

gıda üretimi, saklanması ve tesislerin çalıştırılmasında HACCP