TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Eğitim Meclisi, pandemide sektörün durumunu değerlendirdi


27.11.2020 / Ankara



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısı; Meclisten sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr.Muammer Yıldız ile Eğitim Politikaları Daire Başkanı Vedat Kuşgözoğlu’nun katılımı ile Meclis Başkanı Dr.Yusuf Ekinci başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.​

Meclis Başkanı Dr.Yusuf Ekinci, yılın son toplantısında üyelerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, önümüzdeki dönemde pandeminin etkisinin azalmasıyla daha farklı şeylerin konuşulabileceğini üyelere iletti.

 

TOBB Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk, pandemi boyunca tüm sorunları beraber takip ettiklerini, eğitim sektörünün en çok etkilenen sektörler arasında olduğunu, sorunların çözümü ve ilgili Bakanlıklara iletmede TOBB olarak her zaman paydaşların yanında olduklarını hassasiyetle vurguladı.

 

Toplantıya davet edilen MEB Özel Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr.Muammer Yıldız ise, vaka sayılarının artmasıyla yıl sonuna kadar kapanan okulların bir an önce açılması temennisinde bulunarak, her zaman sektör oyuncularının talep ve önerilerini dikkate aldıklarını belirtti. Genel Müdür, üyelerden gelen soruları yanıtladı.

 

Meclis içinde özel okullar, yayıncılar, kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile sürücü kursu temsilcilerinin yer aldığı komisyonlar oluşturularak, sektörlerin sorunları ve çözüm yollarının ayrı ayrı tespit edilerek bir rapor haline getirilmesine, hazırlanacak raporun TOBB Başkanlığı ile ilgili Kurumlara iletilmesine karar verildi.

 

Meclis Üyeleri, eğitimdeki %8 KDV’nin %1’e indirilmesinin devamlı hale gelmesi, eğitim-öğretim desteğinin özel okula çocuklarını gönderen her veliye tekrar verilmesi taleplerini Bakanlık Bürokratlarına ilettiler.

 

Ayrıca toplantıda Üyeler, son yıllarda sürekli değişen müfredatlar nedeniyle 100 milyon adet kitabın çöpe gittiğini, bunun hem emek hem de maddi bir kayıp olduğu fikrinde birleştiler. Yayıncılık hayatında, Devletin kural koyucu ve denetleyici olmasından yana olduklarını söyleyen üyeler, yayıncılık faaliyetinin özel sektör tarafından yapılmasının doğru olduğu vurgulayarak,  Devletin yayıncılık hayatından çekilmesini dile getirdiler. Sektör temsilcileri bunun yanında, pandemi nedeniyle daraltılan müfredatların çocukların önümüzdeki 4 yıllık eğitim hayatlarında farklı sonuç doğuracağını önemle vurguladı.

 

 

 

 

 





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA