22.08.2012 /
Gıda Kontrol ve Laboratuarlar Daire Başkanı Alper, gıda laboratuarları ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, “Laboratuarların ve diğer birimlerin asgari fiziki şartları, istihdam edecekleri personel ve bu personelin özellikleriyle ilgili atanma şartları, kurum çalışanlarının sorumlulukları, kuruluş çalışma izni müracaatları, izlenecek yol, analiz yöntem ve uygulamalar bu mevzuat çerçevesinde belirlenmektedir” diye konuştu. Alper, özel ve kamuya ait tüm laboratuarların denetlenmesi, idari yaptırımlar, analiz ücretleri ve bunun gibi tüm uygulamaların yönetmelik çerçevesinde belirlendiğini hatırlattı.
-Gıda laboratuarları
Kamu laboratuarları sayısının 43’e ulaştığını belirten Alper, 71 adet de özel gıda kontrol laboratuarları bulunduğunu dile getirdi. Gıda Kontrol ve Laboratuarlar Daire Başkanı Dr. Neslihan Alper, özel laboratuarların bu yetkiyi alması için çok detaylı bir çalışma yapması gerektiğini, bunu da yine ayrı bir düzenlemeyle belirlediklerini ifade etti.
İnsan için temel ve vazgeçilmez hak olan beslenme ve gıda ile ilgili bilgilerd veren Alper, gıda güvenliği ve gıda güvencesi kavramlarının birbirine karıştırıldığını vurguladı.
-Etkin gıda denetimi
Türkiye’de gıda güvenilirliğinin sağlanması konusunda tek otoritenin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olduğunu bildiren Alper, ve Bakanlığın 2010-2014 dönemi stratejik plandaki misyonunu; tarımsal ve ekolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak, kırsal alanda yaşam standardını yükseltmek, ülkemiz ve dünya pazarlarının ihtiyacı olan güvenilir gıdaya ve kaliteli tarım ürünlerine erişilebilirliği sağlamak olarak açıkladı.
Alper, ülke genelinde ‘çiftlikten sofraya gıda güvenliği’ anlayışıyla hizmet verildiğini kaydederek, etkin ve yeterli gıda denetiminin yapıldığını bildirdi.
Adınız Soyadınız | |
E-Posta Adresiniz | |
Kullanıcının E-Posta Adresi | |
Gönderenin Notu |