24.08.2012 /
Toplantıda, Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak tarafından taklit ve tağşiş yapan firmaların teşhir edilmesi ve laboratuar analizleri konusunda bilgilendirme yapıldı. Kavak, gıda ve yemin resmi kontrollerine ilişkin yönetmelik ile laboratuar sonucuyla taklit veya tağşiş yaptığı kesinleşen gıda ve yem üreten veya ithal eden firmanın kamuoyuna duyurulması çalışmalarının önemine değindi.
Geçmiş yıllarda firmaların isimlerinin ve laboratuar analiz sonuçlarının, yasal düzenleme olmadığı için kamuoyu ile paylaşılmadığını belirten Ahmet Kavak, bu durumun artık değiştiğini anlattı. Kavak, Alo 174 gıda hattına gelen ihbarların denetim programına ekleneceğini söyledi. Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, laboratuar sonuçlarının, uluslararası kabul görmüş metotlarla elde edilen PCR yöntemiyle ve ELISA yöntemi kullanılarak alındığının altını çizdi
-Karkas sınıflandırması
TOBB Türkiye Hayvancılık Meclisi Başkan Yardımcısı Fazlı Yalçındağ da, Avrupa’da uygulanan ve Ulusal Et Konseyi’ne oluşturma görevi verilen “karkas sınıflandırması” ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Konuyla ilgili olarak henüz yolun başında olduklarını belirten Yalçındağ, sistemin ayrıntılarını meclis üyeleri ile paylaştı.
Adınız Soyadınız | |
E-Posta Adresiniz | |
Kullanıcının E-Posta Adresi | |
Gönderenin Notu |