30.08.2012 /
Toplantıda; illerin alışveriş festivalleri ile birbirine rakip olduğu algısını düzeltebilmek için, tarih planlamasının gelecek seneler için daha dikkatli yapılacağı ifade edildi. Alışveriş festivallerinin ülkemizi yabancı turistler açısından bir çekim noktası haline getirmeyi, ülke gelirlerini arttırmayı ve ülke tanıtımına katkıda bulunmayı hedeflediği dile getirildi. Bu amaca ulaşabilmek için merkezi ve yerel yönetimler ile ticaret odaları, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin aktif nakdi desteklerinin önem arz ettiği bildirildi.
-“Kayıt dışının önlenmesi fırsat eşitliği sağlar”
Rekabet Kurumu tarafından hazırlanan Nihai Hızlı Tüketim Malları Perakendeciliği Raporu’na işaret eden sektör temsilcileri, sektörün yıllardır mücadele ettiği ve dile getirdiği sorunların, özerk bir kamu kurumu tarafından vurgulanmasının kendilerini sevindirdiğini belirttiler. Meclis üyeleri, sektördeki kayıt dışılığın önlenmesinin fırsat eşitliği sağlayacağına ve piyasadaki aktörlerin birbirini pozitif yönde etkileyeceğine dikkat çektiler.
-Sektör tanınır hale geldi
Toplantıda, perakende sektörünün kendi içinde yaptırdığı endeks çalışmalarının kullanıma açılması yönündeki TÜİK talebi memnuniyetle karşılandı. Bu durumun perakende sektörünün daha tanınır hale gelmeye başladığının bir başka göstergesi olduğu ifade edildi. Sektörün yıllardır dile getirdiği “perakende bir ülke ekonomisinin barometresidir” söyleminin, resmi olarak dile getirilmesinin, sektör adına gurur verici bir durum olduğuna vurgu yapıldı.
Sektör temsilcileri ayrıca, perakende alanında yapılması istenilen düzenlemeler için yeni bir kanuna ihtiyaç olmadığını, mevcut kanun içerisine yapılacak ilaveler ile çözüme ulaşılabileceğini anlattılar.
Adınız Soyadınız | |
E-Posta Adresiniz | |
Kullanıcının E-Posta Adresi | |
Gönderenin Notu |