13.06.2023 / Ankara
Seyit Ardıç; iklim değişikliğinin ekonomi ve ticaret politikası olmanın ötesinde olduğunu belirterek, insan varlığının mevcudiyetini devam ettirebilme sorunu olduğunu ve yeşil dönüşüm sürecine bu açıdan bakılması gerektiğini anlattı. “Yaşam tarzımızı ve tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerektiği düşüncesini artık kabullenmeliyiz” şeklinde konuşan Ardıç bu konuda sanayicilere çok iş düştüğünü söyledi.
Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin çevreye duyarlı sürdürülebilir bir dünya için mevzuatını sürekli yenilediğine dikkati çeken Ardıç, “AB ülkeleri ise her geçen gün mevzuatını yeniliyor, ürün ve hizmetler için yeni standartlar yayınlıyor. Ürünlerin daha çevreye duyarlı, minimum atık çıkacak şekilde üretilmesini istiyorlar. Örneğin dijital ürün pasaportu düzenlemesi üzerine çalışılıyor. Bir ürünün çevresel etkileri, geri dönüştürülmüş ürün miktarı, tamir edilebilirliği gibi bilgiler gözler önüne serilecek ve tüketici tercihini bu yönde yapacak” ifadelerini kullandı.
Seyit Ardıç; Türkiye’nin yenilebilir enerji kaynaklarından üretim yapabilme konusunda pek çok ülkeye nazaran iyi konumda olduğunu belirtti ve “Geldiğimiz noktada sanayi kuruluşlarımızın kendi enerjilerini üretebilmeleri, güneş enerjisinden, rüzgar enerjisinden yararlanmaları çok önemli” diye konuştu.
Ayrıca; yeşil dönüşümde hidrojen teknolojilerinin önemine de değinerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yenilebilir hidrojen enerjisi yol haritasının önemine işaret etti.
Toplantıda; Almanya’dan katılım sağlayan uzmanların Almanya’nın deneyimlerini aktardığı bir panel gerçekleştirildi.
Sektörden katılım sağlayan temsilcilerle, Türkiye’de kömürden çıkış sürecinin tartışılmasının ardından toplantı sona erdi.
Adınız Soyadınız | |
E-Posta Adresiniz | |
Kullanıcının E-Posta Adresi | |
Gönderenin Notu |