TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

İklimlendirme sektörü yeni yıl faaliyetlerini planladı


31.12.2014 / Ankara



TOBB Türkiye İklimlendirme Meclisi bir araya gelerek yeni dönemde yapacağı çalışmaların kapsamını tartıştı. ​

Toplantıya katılan Gazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Hacı Mehmet Şahin Teknoloji Transfer Ofisinin modül faaliyetleri ve sanayiciye yönelik verilen hizmetler hususunda bilgilendirme yaptı.

 

Enerji verimliliği ve iç hava kalitesi konuları toplantı gündemine damgasını vurdu

 

Toplantıda öncelikle 10. Kalkınma Planı çerçevesinde enerji verimliliğine yönelik idari ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi hususunda önemli bir başlık açıldığına ve bu bağlamda yıllardır somut bir ilerleme kaydedilemediğine dikkat çekildi. Sektörü yakından ilgilendiren “Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programı Eylem Planı” çerçevesinde Meclis bünyesinde sistematik bir çalışma yapılmasının gerekliliği tartışılarak iç hava kalitesi konusunda çalışmalar yürütecek bir alt komite kurulmasına karar verildi.

 

İç hava kalitesi konusunun ilk olarak Meclis toplantısı öncesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk’e yapılan ziyarette dile getirildiğini kaydeden Meclis Başkanı Zeki Poyraz, “Sektörde iç hava kalitesi standartları konusunda ciddi eksiklik var ancak bizim uzmanlığımızla giderilebilir, üzerimize düşen görevi yapacağız sözünü verdik ” dedi.   

 

Meclis Toplantısı öncesinde Yüksek Fen Kurulu Üyesi Osman Kayum da ziyaret edildi. Söz konusu ziyaret hakkında bilgi veren Meclis Başkan Yrd. Metin Duruk, görüşme çerçevesinde iklimlendirme sektöründe güncellenmesi gereken veya tedavülden kaldırılan ürünlerin poz paketinden çıkartılması, birim fiyatlardaki haksızlıkların giderilmesi, piyasa fiyatlarının ayarlanması ve haksız rekabetin önlenmesi ile ilgili olarak ortak çalışma yapılması hususunda mutabakat sağlandığını ifade etti.

 

-“Maden Ocaklarında Havalandırma ve Tehlikeli Gazlar ile Mücadele”

 

Toplantıda ayrıca “Maden Ocaklarında Havalandırma ve Tehlikeli Gazlar ile Mücadele” konusu tartışıldı. Madenlerin havalandırılmasına yönelik Maden Mevzuatından sadece tek cümlelik bir ifade geçtiğini kaydeden Meclis Üyesi Vural Eroğlu, ülkemizde bu konudaki yasal düzenlenmenin eksikliğine dikkat çekti. “Maden Havalandırma Yönetmeliği Taslağı” için genel çerçeve ve esaslar belirlenerek hazırlanacak çalışmanın Meclis onayından geçtikten sonra ilgili kamu kurumuna sunulmasına da karar verildi.  

 

-Yerli ara mamul (Komponent) üretiminin desteklenmesi

 

Toplantıda son olarak yerli ara mamul (komponent) üretiminin desteklenmesi hususunda bir ortak çalışma yapıldığını ve bu kapsamda yerli üretimi bulunan komponentleri altı grupta bir araya getirildiğini ifade eden Meclis Üyesi Bayram Kömürcü, çalışmanın detaya indirgenmesi adına ülkemize ne kadar komponent girişi olduğu hususunda resmi kurumlardan bir takım bilgilerinin alınması ve üretimlerin Türkiye’de yapılması için teşvik kapsamına girmesi gerektiğini vurguladı.  Bölgesel teşviklerin yanı sıra sektörel teşviklerin de geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kömürcü, komponent üretimlerinde sektörel teşviklerin 6. Bölge olarak değerlendirilmesi gerektiğini önerdi.





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA