19.10.2015 / İstanbul
Toplantıda Meclis Başkanı Ahmet Kahraman Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Selçuk’a meclisin yapısını anlatarak, kendisinin sorunları bilen birisi olarak sektöre ciddi katkı sağlayacağı inancında olduklarını belirtti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde çözülebilecek sektörün sorunları dile getiren Kahraman, Kuzey Amerika ve Kanada Bölgesi’nden ithal edilen Huş ağacı ve İbreli çam yongalarının ithalatı ile ilgili sıkıntıları Konuk Genel Müdür Yardımcısı’na aktardı.
-“Paletlerdeki ve huş ağaçlarındaki sıkıntılar için tekrar bir araya gelinmeli”
Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Selçuk ise paletçilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirirken, ısıl işleme tabi tutulması gereken paletlerin birçoğunun yurt dışından geri döndüğünü bildirdi. Selçuk, 2014 yılında Türkiye’den ihraç edilmiş ürünlerden dolayı toplam 78 adet bildirim alındığını, 2015 yılında Ağustos ayı sonu itibariyle bu sayının 106 olduğu belirterek sektörde bu yönde bir sıkıntının olduğunu, çözümü için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı.
Üyeler tarafından huş ağacının Kanada’dan gelen cipsiyle ilgili bir rapor Genel Müdür Yardımcısı Selçuk’a takdim edilirken, 2016 yılı içerisinde lif-yonga sektörüne bazı firmaların yapmış olduğu yeni yatırımlar ile birlikte 2.000.000 ton/yıl ek hammadde ihtiyacı doğacağı ve ithalatın zorunlu olduğu bilgisi verildi.
Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Selçuk konuyu incelediklerini, ithalatı önlemek gibi bir düşüncede olmadıklarını, teknik olarak konuyu tekrar inceleyip oluşturulacak ortak bir komisyon ile Ekim ayında Bakanlıkta yapılacak toplantıda değerlendireceklerini aktardı.