02.05.2016 / Ankara
“Yükseköğretim sektöründeki Devlet yardımları hakkında bilgilendirme yapıldı”
Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Hizmetler ve Devlet Yardımları Şube Müdürü Fatih Aydın tarafından 2015/8 sayılı Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Karar ile ilgili bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda, hizmet sektörüne yönelik destek programının 2015/9 sayılı Karar çerçevesinde ele alınan TURQUALITY Destek Programı ve Marka Destek Programı ile 2015/8 sayılı Karar çerçevesinde ele alınan Genel Destek Programı şeklinde olduğunu ifade edildi.
Eğitim Kurumlarına yönelik desteklerde vakıf ve devlet üniversitelerini yararlanıcılar olarak gördüklerini söyleyen Aydın, üniversiteleri temsil eden dernekleri, birlikleri, içinde bulunduğumuz meclisler gibi yapılara ise işbirliği kuruluşu adı verdiklerini vurguladı. Aydın, sektörlerin gelişimi için yapılacak faaliyetleri Bakanlık olarak her zaman desteklemeye hazır olduklarını söylerken, yararlanıcılara sağlanacak destekleri, işbirliği kuruluşlarına yönelik sağlanacak destekleri rakamlar bazında meclis üyeleriyle paylaştı.
“Sektörün sorunları ele alındı”
Toplantıda dile getirilen sorunlarda öncelikli olarak; vakıf üniversitelerindeki kontenjanlar sorunu ortak kanı olarak öne çıktı. Üniversitenin normal kontenjanın %50’si kadar yabancı öğrenci getirilebilmesi, uluslararasılaşmanın ön plana çıktığı son dönemde %2 yabancı hoca kotası olması, yabancı öğretim üyelerinin YÖK tarafından norm kadro içinde sayılmaması ve akreditasyon sorunu sektörün en temel sorunları olarak dile getirildi.
“Meclis Başkanı Okan, sorunları YÖK Başkanı’na iletti”
Öte yandan Meclis Başkanı Bekir Okan, sektör temsilcileri tarafından toplantıda aktarılan sorunları görüşmek amacıyla YÖK Başkanı Prof.Dr.M.A.Yekta Saraç’ı makamında ziyaret ederek, tespit edilen sorunların çözümüne yönelik fikir alışverişinde bulundu.
Adınız Soyadınız | |
E-Posta Adresiniz | |
Kullanıcının E-Posta Adresi | |
Gönderenin Notu |