17.02.2017 / İstanbul
Toplantının ilk bölümünde meclis üyeleri sırayla söz alarak alt sektörlerden bilgilendirmelerde bulundu.
Toplantıda, kimya sektörünün alt dalı olan kompozit sanayiinde genel olarak bir durgunluk yaşandığı, bu durgunluğun sebebinin kurlardaki aşırı oynaklıktan ve ödeme sıkıntılarından kaynaklandığı belirtildi.
Bazı alt sektörlerde görülen karlılık düşüşlerinin temelinde girdi maliyetlerinin olduğunu vurgulayan meclis üyeleri, 2017 yılına da genel olarak durağan bir giriş yaptıklarını belirtti.
Toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına katılan, AR-GE ve tasarım merkezleri konusunda söz alan Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk, bu konudaki değişikliklerle ve gelinen mevcut durumla ilgili ayrıntılı bir sunum yaptı.
10 Ağustos 2016’da Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren AR-GE Reform Paketi üzerine ciddi çalışmalar yapıldığına değinen Fatih Kemal Öztürk, şu an halihazırda toplam 368 adet AR-GE ve 10 adet tasarım merkezi olduğunu belirtti.
Kimya sanayii sektöründe ise, 2017 yılı itibariyle 18 tane AR-GE merkezi bulunduğunu söyleyen Öztürk, bu sayının giderek arttığının da altını çizdi.
Toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına söz alan Uzman Cihan Usta, Üretim Reform Paketi Kanun Tasarısı ile ilgili detaylı bir sunum yaparak, meclis üyelerinin bu konudaki sorularını cevaplandırdı.
Bu sunumun ardından, VIII. KSP Kimya Endüstrisi Gelişim Şurası’nın değerlendirilmesi hususunda meclis üyelerine söz verildi.
Son olarak, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Kimya Sanayi, Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi, Kozmetik ve Temizlik Ürünleri ve Ambalaj meclislerini temsilen söz alan Meclis Başkanı Timur Erk, şuraya katılan Bakanlara iletmiş olduğu sektörlerin sorunlarını paylaşarak üyelerin de değerlendirmelerini aldı.
Adınız Soyadınız | |
E-Posta Adresiniz | |
Kullanıcının E-Posta Adresi | |
Gönderenin Notu |