17.04.2017 / Ankara
Toplantıya Başkanlık Divanı ve Meclis üyelerinin yanı sıra, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Berktaş ve ekibi de katıldı.
TÜSEB Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü tarafından geliştirilen Kalite ve Akreditasyon Programı TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Mustafa Berktaş tarafından sunuldu.
Berktaş sunumunda; Türkiye’de kalite kültürü, akreditasyon yolculuğu, TÜSEB ve TÜSKA hakkında genel bilgileri paylaştıktan sonra, geliştirilen ve uygulanmaya başlanan Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Programını tanıttı.
Berktaş, Ulusal Akreditasyon Sisteminin 24 Şubat 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen toplantıda ilan edildiğini ve isteyen sağlık kurum ve kuruluşların tüm işlemlerle ilgili olarak Ulusal Kalite ve Akreditasyon Yönetimi Sistemi TÜSKAnet üzerinden başvuru yapabileceklerini ifade etti.
Özel sağlık kurum ve kuruluşları için programın önemine değinen Berktaş, özellikle sağlık turizmi ile iştigal eden, özel sağlık kurum ve kuruluşlarının akredite olmalarının önemine değindi.
Ekonomi Bakanlığı’nın sağlık turizmi destekleri kapsamında TÜSKA Kalite ve Akreditasyon Programı kapsamında belgelendirmeleri desteklediğini ifade eden Berktaş, söz konusu programın Bakanlık denetimleri açısından, SGK ödeme rejimi açısından ve kadro planlamalarında pozitif ayırımcılık açısından da avantaj teşkil edebileceğini ifade etti.
-DİADER Genel Sekreteri Işık sunum yaptı
DİADER Genel Sekreteri Mustafa Işık, “Özel Sağlık Hizmeti Sunucularının Güncel Sorunları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
Mustafa Işık sunumunda özel sağlık kurum ve kuruluşlarının güncel sorunlarını dile getirerek, özellikle de SUT fiyatlarına vurgu yaptı.
2017 SGK Bütçesine SUT artışı için 10 milyar 200 milyon TL’lik bir ödenek ayrıldığını dile getiren Işık, bu ödeneğin adil bir biçimde tahsisatı ve tarihlendirilmesi hususunda gereğinin yapılması gerektiğini önemle vurguladı.
Işık, Meclisin temel bir argümanı olan “maliyet esasına dayalı, ülkemizde gerçekleşen ekonomik parametreler dikkate alınmak suretiyle her yıl güncellenen, bir geri ödeme modeline ivedilikle geçilmesi” hususunun altını çizdi.
Genel Sekreter Işık ek olarak; fatura bedellerinin ödenmesi kapsamında örnekleme ödeme yöntemi ile ilgili kesinti oranı ve ödeme tutarı formülasyonu hükümlerinin yol açtığı sorunlar, Sağlık Bakanlığı’nın yürütmekte olduğu bütün sağlık kurum ve kuruluşları için tek bir yönetmelik çalışmasının uygulamada yol açacağı problemler, İl Sağlık Müdürlüklerindeki evrak yenileme problemleri ve SGK başvurularındaki problemler üzerinde de durdu.
Adınız Soyadınız | |
E-Posta Adresiniz | |
Kullanıcının E-Posta Adresi | |
Gönderenin Notu |