26.07.2017 / Konya
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye Girişim Sermayesi Meclisi’ne üye, girişim sermayesi fon yöneticileri ile Konya’nın başarılı şirket yöneticileri bir araya geldi.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk burada yaptığı konuşmada, son 15 yılda özel şirketlerinin örnek başarıları ile Konya'nın adından çok söz ettirdiğini belirterek, "Anadolu ekonomisi olarak üretmenin, istihdam sağlamanın, dünya ile rekabet etmenin mücadelesi içerisindeyiz. Konya sahip olduğu potansiyel ile dünya çapında önemli bir aktör olma yolunda kalkınma ve gelişme hamlesini artırarak yoluna devam ediyor. Girişim sermayesi fonlarının Anadolu’ya açılması ile 2 yıl içinde 1 milyar dolarlık fonun Anadolu’da umut vaat eden şirketlerle buluşacak olmasını şehrimiz adına büyük bir fırsat olarak görüyoruz” dedi.
Öztürk, Programının Konya'da düzenlenmesinde büyük katkısı olan TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na da ayrıca şükranlarımı sunuyorum diye konuştu.
TOBB Yönetim Kurulu üyesi Memiş Kütükcü de fon yönetiminin önemine dikkat çekerek, “Konya, Türkiye’nin 3. büyük organize sanayi bölgesini inşa etmeyi başarmış, makine, otomotiv, döküm, ayakkabı, gıda, araç üstü vinç, savunma gibi pek çok sektörde iddialı firmalar ortaya koymuştur. Ancak önümüzdeki en büyük engellerden bir tanesi finansa erişimdir. Anadolu’daki işletmeler olarak, girişimci ruhumuz yüksek, büyüme potansiyeli taşıyoruz ama finansman sıkıntımız var. Girişim sermayesi fonları, risk alıyor. Al sana şu para, bana şu kadar yılda şu kadar faiz vereceksin demiyor. Kar da etsen, zarar da etsen ortağınım diyor. İşte bize de bu güven lazım” şeklinde konuştu.
Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik ise “Dünya’da tarım ve gıda alanındaki girişimcilik örneklerine her geçen gün bir yeni halka ekleniyor. Çeşitli fonlar, genç girişimcilere ve fikirlerine milyonlarca dolarlık yatırım yapıyor. Bu fikirlerden bazıları küresel bir başarı hikâyesine dönüşebiliyor. Yatırımcı fonlar girişimciyi cesaretlendirmeli, alternatif sunabilmelidir. Biz gıda, tarım ve tarımsal ticaret sektörlerine yönelik ortaya çıkan fikirlerin ve yatırımların gelecekteki üretim ve tüketim alışkanlıklarına yön verecek nitelikte olacağına inanıyoruz” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Hakan Yurdakul, “Girişimciyiz, risk alıyoruz ama hala dışarı ile ilişkilerimiz zayıf. Bizde bir cevher, potansiyel var ve bunu hızlı ortaya çıkarmamız gerekiyor. Sermaye ortaklığı fonları şirketlerimizin büyümesi için gerekli. Bu fonlar bizim dış dünyaya açılmamızı ve daha güçlü olmamızı sağlayacak. Fonlardan önemli bir performans bekliyoruz” diye konuştu.
Konya Milletvekili Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, “Girişim Sermayesi Anadolu Buluşmaları'nın Anadolu işletmelerinin inovasyon ile tanışması, kurumsallaşan bir yapıya dönüşmesi, küresel işgücü ve medya işbirliğini getirebilecek bir yapıya dönüşmesi ve Anadolu’nun küresel entegrasyona, ölçek ekonomileri ile ulaşması için yön verecek bir girişim olduğunu, girişim sermayesi fonları ile sıfır finansman maliyeti ile ortaklık ulaşılması dönüşümün ve değişimin, inovatif üretim yapısının özellikle endüstri 4.0 dönüşümünün ve bunun sonucunda inovasyonla, Ar-Ge ile, tasarımla, marka ekonomisine ve markalı yapılara geçilmelidir. Bu yapılar firma yönetimine talip değil, firmanızı ele geçirmeye talip değil, aksine firma dinamiklerini özgün yapılarını koruyarak daha güçlü dönüşümü sağlamayı amaçlıyor." dedi.
Türkiye Girişim Sermayesi Meclis Başkanı Göktekin Dinçerler’in program ile ilgili bilgilendirmelerinin ardından T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Şirket Ortaklıkları Koordinatörü Ahmet Cüneyt Selçuk tarafından “Uluslararası Doğrudan Yatırımlar ve Girişim Sermayesi Sektör Tanıtımı” konulu bir sunum gerçekleştirildi.
Adınız Soyadınız | |
E-Posta Adresiniz | |
Kullanıcının E-Posta Adresi | |
Gönderenin Notu |