TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Çimento ve Çimento Ürünleri Meclisi Başkanlığı’na Nihat Özdemir seçildi


13.05.2018 / İstanbul



Türkiye Çimento ve Çimento Ürünleri Seçimli Meclis toplantısı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken başkanlığında yapıldı. Kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımı ile TOBB İstanbul Hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda, Meclis Başkanlığına Limak Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir seçildi.​

Sektör Meclisleri çalışmaları hakkında Meclis Üyelerini bilgilendiren TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, sektör meclislerinin çatışan değil uzlaşan, sektörün tüm taraflarını kapsayan bir yapı olduğuna ve kamu ile özel sektör arasındaki çatı kuruluş olduğuna dikkat çekerek, TOBB olarak sektörün yanında olduklarını vurguladı.

 

Meclis Başkanı Nihat Özdemir ise meclis üyelerine teşekkürlerini ileterek, Limak olarak birçok sektörde olduklarını ancak çimento sektörüne büyük önem verdiklerini belirtti. Çimento sektörü olarak dünyada dördüncü, Avrupa’da birinci sırada olduklarını ve sektörün yapısını daha da güçlendirmek için çalışacağını dile getirdi. Atık ısı geri kazanımı ve katı atıkların yakıt olarak kullanılması ile enerji maliyetlerinin düşürülmesi konusunda sektör olarak çalışmalarının devam edeceğini belirten Özdemir, iklim değişikliği ve çevre ile ilgili konularda da sektör olarak hassas davrandıklarını sözlerine ekledi.

 

Beton yollar konusunda Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Bulut ve önceki dönem Meclis Başkanı Şefik Tüzün’ün yoğun çalışmalarının sonuç verdiğini,  Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi uygulama usul ve esaslarının 27 Mart 2018 tarihinde yayımlanan Yüksek Planlama Kurulu Kararı ile belirlendiğini, sektör adına çok önemli bir sonuç elde edildiğini ve konuya ilişkin duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Toplantıya katılan Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile beton bariyerlerin Türkiye’de kullanımının yaygınlaştırılması ile ilgili Genel Müdürlüğün yaklaşımı görüşüldü.Beton bariyerler konusunun can ve mal güvenliği açısından önemli bir uygulama olduğunda hem fikir olduklarını belirten Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye’de belgelendirme yetkisi alan bariyer test laboratuvarlarının gelişmesinin uygulamayı artırabileceğini dile getirdi.

 

Beton Bariyer CE işaretlemesi kapsamında (EN 1317-5 standardına göre) fabrika üretim kontrolü için Türkiye’de belgelendirme kuruluşlarının yetkilendirmesi konusundaki talepler toplantıya katılan TÜRKAK yetkililerine iletilerek, konuya ilişkin değerlendirmeleri alındı.

 

Meclis üyelerince EN 1317-2,3,4 standartlarına göre, yol güvenlik sistemleri çarpışma testlerinin yapılmasına olanak sağlamak üzere, motorlu araçlar için test merkezinin ivedilikle kurulması için çalışmaların hızlandırılması talep edildi. Toplantıya katılan TSE ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkililerinden çalışmaların son durumuna hakkında bilgi edinildi.

 

Eğitim yapı projelerinde; deprem ve tüm diğer doğal afetlerin risk ve zararlarını en aza indirdikleri, iyi mimarlığı destekleyerek sadece eğitim yapısı değil öğreten mekânlar tasarlanmasına öncü oldukları için daha az maliyetli, daha dayanıklı ve daha uzun ömürlü Brüt Beton tekniği ile yapılan okulları tercih edilmesi yönünde sektörün talepleri toplantıya katılan Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine iletildi.

 





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA