TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi bir araya geldi


02.04.2019 / İstanbul



Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Toplantısı, Meclisten sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay’ın katılımıyla, Meclis Başkanı Ahmet Pura başkanlığında özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.​

Meclis Başkanı Ahmet Pura, kozmetik sektörünün 2019 yılında da ikili hanelerde büyüyeceğine olan inancını ifade etti.

 

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay da 25 Şubat 2019 tarihinde TOBB Birlik Merkezinde 7 Bakan, 10 Bakan Yardımcısı, kamunun ilgili bürokratları ve 60 Sektör Meclisinin katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası hakkında bilgilendirme yaparak, İstihdam Seferberliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Kozmetik Yönetmelik Taslağı son durumu ve Taslağın sektöre olası etkileri hakkında bir sunum yapan Meclis Üyesi Nilgün Dayıoğlugil, paydaşların taleplerinin Yönetmelik Taslağı’nın son halini görmek olduğunu belirtti.

 

SEA Yönetmelik Taslağı ile ilgili Başak Gülsün, Yönetmelikte olan önemli değişiklikleri ve bunların sektöre olan etkilerini içeren detaylı sunumu üyelerle paylaşarak Yönetmelikteki UZEM geçiş sürelerini hassasiyetle ele aldı.

 

Meclis Üyesi Pınar Karabulut ise, kozmetik ürünlerde içeriği yenilenen ihracat sertifikası ve alım süreçleri ile ilgili eski ve yeni uygulamaları örnekler ile ortaya koyarak üyelerin karşılaşabilecekleri hususları dile getirdi.

 

Sektörü zorlayan diğer bir konu olan ambalajlar için Çevre Kanunu değişikliği ile getirilen geri kazanım katılım payı ile açıklamalarda bulunan Meclis Üyesi Melike Özener, 2018 Aralık ayında yürürlüğe giren Çevre Kanunu ile ilgili bilgilendirmede bulunarak, çevre için iyi niyetle getirilmiş olan bu verginin net olmadığını, ambalaj malzemesinin ötesinde ürünlere getirilen bir vergi haline dönüştüğünü belirterek, artan maliyetlerle adil rekabetin risk altına girdiğini önemle belirtti.

 

KTSD ve GS1 Komitesi tarafından barkod uygulamaları toplantısına ilişkin bir sunum yapan Meclis Üyesi Şerifenur Taşkıran ise tedarik zinciri için barkodun önemine dikkat çekerek, aslında ÜTS’nin barkod ile çalışmasından kaynaklı sorunların varlığından bahsetti. Barkod konusunda GS1 Türkiye ile çalıştıklarını ifade eden Taşkıran, sorunların çözümü noktasında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduklarını dile getirdi.

 

Biyosidal ürünler mevzuat uygulamaları ile ilgili Gökçe Çakan, Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği, ÜTS ve AB mevzuatı uyarlaması etkileri ile ilgili Hülya Zengin sunumlarını Meclis Üyeleri ile paylaştı.

 

Sektörün önemli konularından biri olan denetim konusuna da dikkat çeken üyeler, denetimlerin donanımlı kişiler tarafından tek elden yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Toplantıda Meclis Başkanı Ahmet Pura, Meclis üyelerinin de destekçisi olduğu “Reklamda Toplumsal Cinsiyet eşitliği Projesi” hakkında bilgilendirmede bulunarak, tüm üyeleri bahse konuyla ilgili farkındalığa davet etti.





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA