18.03.2012 /
Bu konuyla ilgili komisyonlar oluşturulacağını bildiren Bakanlık temsilcileri, özel öğretim kurumlarının denetimi hususunda sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin dikkate alındığına vurgu yaptılar. Meclis üyeleri ise denetimde bir takip sisteminin oluşturulmasını istedi.
Meclis toplantısında denetim ile ilgili olarak; teftiş politikasının yeniden dizayn edilmesi halinde nasıl bir yapının ortaya çıkacağı, denetim formlarının nasıl düzenleneceği ve Bakanlıktaki denetim mekanizmaları ile illerdeki mekanizmaların nasıl işlev göstereceği gibi konular ele alındı.
-Sektör raporu tartışıldı
TOBB Türkiye Eğitim Meclisi üyeleri, hazırlanan sektör raporu hakkında görüş alışverişinde bulundu. Yapılan SWOT analizi ile birlikte sektörün büyüklüğüne, güçlü ve zayıf yönlerine, bölgesel yardım ve teşvikler gibi konularda detaylı bilgiye ulaşıldığına vurgu yapıldı.
-“e-içerikler konusunda yanıtsız sorular var”
Meclis üyeleri ayrıca, son günlerde sürekli gündemde yer alan Milli Eğitim Bakanlığındaki e-içerikler konusunu ele aldı. Konu ile ilgili çekincelerini dile getiren sektör temsilcileri, belli bir bütçe ayrılmasının çalışmalara kolaylık sağlayacağına dikkat çekti. Dijital ortamdaki bilgilerin kontrolünün çok zor olduğu belirtilirken, bu kapsamda e-içeriklerin kopyalanma riski karşında kafalarda soru işaretleri oluştuğuna değinildi.
Toplantıda, okullarda tablete ve dijital eğitime geçildiği takdirde basılı yayına ihtiyaç olup olmayacağı konusu da masaya yatırıldı. Yayıncıların bu noktada sıkıntı yaşayabilecekleri ifade edildi.
Öte yandan, TOBB’un ev sahipliğinde her yıl düzenlenen Eğitim Kongresi’nin bu yıl “Yabancı Dil Öğretimi” konu başlığıyla yapılmasına karar verildi ve konuyla ilgili hazırlıklara başlandı.
Adınız Soyadınız | |
E-Posta Adresiniz | |
Kullanıcının E-Posta Adresi | |
Gönderenin Notu |