18.05.2015 / Diyarbakır
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, daha önce OSB’deki sanayicilerle birlikte yaptıkları toplantının kendisini Türkiye’nin ve Diyarbakır’ın geleceği konusunda umutlandırdığını belirterek, “Ancak böyle güzel tesisi daha önce görmemiştim. Umudum kat ve kat arttı. Biraz önce MES Yağ Fabrikası’nı ziyaret ettik. Diyarbakır’daki Türkiye’nin en büyük bin firması içinde yer alan tek firmamız. Buradan tüm Ortadoğu’nun üretim üssü olma şansımız var. Bu da Diyarbakır’a yakışır zaten. Zaten Diyarbakır bütün Ortadoğu’nun üretim merkeziydi. Şimdi inşallah küllerinden doğup tekrardan üretim merkezi haline gelecek” dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, bu tesislerin aslında çalışanların olduğunu, kendileri ve yatırımcıların sadece vesile olduğunu ifade ederek, “Bu yatırımla birlikte çalışan sayısı aşağı yukarı ikiye katlanacak. 300’den ilk aşamada 500 tam kapasitede 600’e ulaşacak. 600 aile bu tesisten ekmek yiyecek. İşte en önemli hadise bu. Diyarbakır’da her şeyden çok ihtiyaç duyduğumuz istihdam. İnsanların daha üretken hale gelmesi” şeklinde konuştu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, bir ülkenin en önemli gücünün girişimcileri olduğuna dikkat çekti.
Bakan Işık, “Girişimciniz yoksa ister paranız olsun, ister kaynağınız olsun, ister başka imkan ve avantajlar olsun bunun fazla bir anlamı, manası olmaz. Girişimciniz varsa diğerleri zaten oluşuyor. Tabi girişimcisi olan ülkenin girişimcisine uygun şartları oluşturması görevidir. Biz bunun için de Türkiye’de kim üretim yapmak istiyorsa elimizden gelen her türlü kolaylığı gösteriyoruz. Ama kim Diyarbakır’da 6’ncı bölgede üretim yapmak isterse ona çok daha büyük avantajlar ve tesisler sunuyoruz. İstiyoruz ki bu bölge artık üretimle, istihdamla, refah artışı ile anılsın. Bu bölgenin dağlarından silah sesleri gelmesin, makinelerin tıkır tıkır çalışma sesi gelsin. Bunun için de her türlü desteği veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Mina
Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özekinci ise, Diyarbakır’da bu yatırımı
yapmaktan duyduğu mutluluğu anlattı. Özekinci, 2013 yılında 25 bin ton
kapasiteyle üretime başlayan fabrikanın, yapılan ek kapasite artırımıyla
beraber toplam kapasitenin 55 bin tona çıktığını belirtti.
Diyarbakırlı gençlere istihdam sağlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Özekinci, “geçen yıl 300 olan istihdam sayımız, kapasite artırımıyla beraber bu yıl 500 kişiye ulaşacaktır” dedi.
Özekinci, 25 ülkeye ihracat yapmayı hedeflediklerini, bunu başarmaları durumunda Diyarbakır’ın toplam yıllık ihracat tutarının önemli ölçüde artacağını söyledi.
Adınız Soyadınız | |
E-Posta Adresiniz | |
Kullanıcının E-Posta Adresi | |
Gönderenin Notu |