06.09.2011 / Ankara
HABER VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ.
TOBB ETÜ Sosyal Tesislerinde düzenlenen basın toplantısına, Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra TÜBİTAK Başkanlığına atanan eski TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Altunbaşak da katıldı.
LYS'de ilk 100'e giren 14 öğrencinin Türkiye'nin en zeki öğrencileri arasında yer aldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu öğrencilerin TOBB ETÜ'yü tercih etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Anadolu'nun dört bir yanından gelen öğrencilerin her birinin kendine özgü başarı hikayeleri olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, ''Hayatta zor olan iki şey vardır. Birincisi; insanın kendisine iyi ismi sağlaması, ikincisi de bu ismi sürdürmesidir. Biz TOBB ETÜ olarak kısa zamanda Türkiye'de lider üniversitelerden biri olacağını söylemiştik. Her yıl bu hedefe sağlam adımlarla gittiğimizi görüyoruz'' dedi.
TOBB ETÜ'nün son yıllarda aldığı başarıları sıralayan Hisarcıklıoğlu, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında üniversitelerinin birinci sıraya yerleştiğini, TÜBİTAK BİDEB sıralamasında da iyi dereceler alındığını anlattı.
TOBB ETÜ'yü 1 milyon 400 bin tüccar ve sanayicinin kurduğunu ve kurucuların Türkiye'yi şaha kaldıran müteşebbisler olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, ''Bu müteşebbisler, yanlarında yaklaşık 11 milyon kayıtlı istihdam sağlıyor ve milli gelirin de yüzde 75'ini oluşturuyor. Bu tecrübe, bu sağlam kök üniversitenin hızlı büyümesine vesile oldu. Öğrencilerimiz mezun olduklarında bu camianın fırsat kapıları da önlerine açılmaktadır. Şu anda mezunlarımızın yüzde 86'sı kariyerlerine başladı'' dedi.
Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ'yü diğer üniversitelerden ayıran en önemli özelliğinin ortak eğitim imkanı olduğunu, bu sayede öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında bir yıllık tecrübeyle iş hayatına başladıklarını söyledi.
-Hisarcıklıoğlu'ndan öğrencilere nasihatler
Hisarcıklıoğlu, öğrencilere şöyle seslendi:''Önünüzde sizi zor bir 4 yıl bekliyor. Ama sonunda ödül de çok büyük. Eğer çalışma varsa başarı var. Ben onlardan icat çıkaran gençler olarak mezun olmalarını istiyorum. Üç tane de öğüdüm var. Muhakkak hayal kurun. Hayal kurmadan başarıya ulaşmak mümkün değil. Hayali en geniş şekilde kurup, kurulan hayali de hedefleri ortaya koyup bunun için çok çalışmak lazım.''
-Hayalleri cumhurbaşkanı, başbakan olmak
Hisarcıklıoğlu, konuşmasının ardından sözü TOBB ETÜ'ye kayıt olan Türkiye derecesi yapan öğrencilere bıraktı. Öğrenciler, konuşmalarında üniversiteyi tercih etme sebepleri olarak özetle üniversitenin orta eğitim fırsatı, çift anadal ve yurt dışı imkanlarını sıraladılar.
Hisarcıklıoğlu, konuşmalar sırasında daha önce tanıştığı öğrencilerin hayalleri ve mezuniyetlerine ilişkin çeşitli yorumlar yaptı.
Öğrencilerden Hakan Koçak, hukuk fakültesine kayıt yaptırdığını belirterek, üniversiteyi seçme nedeni olarak üniversitenin Anayasa Mahkemesi ile ortak eğitim modeli imkanı sunmasını gösterdi. Bu sırada Hisarcıklıoğlu da ön sıralarda oturan bölümden öğretim üyelerine dönerek, ''Hocam arkamda geleceğin cumhurbaşkanı oturuyor. Haberin olsun. Hedefi bu ülkeye cumhurbaşkanı olmak. Anayasa Mahkemesine onun için gidecek. Sen de de onu öyle yetiştireceksin'' dedi.
Ankara Fen Lisesi mezunu Bilgehan Yurtcan da lisesinden eşit ağırlık tercihi yapan iki öğrenciden biri olduğunu dile getirdi ve on yıldır başbakan olma hedefinin bulunduğunu söyledi. Hisarcıklıoğulu da öğrencinin bu sözleri üzerine yine öğretim üyelerine dönerek, ''Bu öğrenciyi de başbakan olarak yetiştireceksin haberin olsun'' diye konuştu.
Üniversitenin tarih bölümüne yerleşen Tuba Nur Erbay da sözelde 15. sıraya yerleştiğini anlattıktan sonra, üniversiteyi iki yabancı dil eğitimi ve çift anadal imkanı sunduğu için tercih ettiğini anlattı. Bu sırada Hisarcıklıoğlu da öğrencinin aslında İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu belirterek, ''Meslek liselerinde bir sıkıntımız var bizim. Eğer meslek lisesi olmazsa Türkiye birincisi olacaktı. Çünkü puanı belli bir erozyona uğradığı için Tuba 15. oldu'' dedi.
-Özgür Şeker (Türkiye 7’incisi): TOBB ETÜ İktisat Bölümü’ne girdim. Matematikle iç içe olması ve insanla ilgilenmesi nedeniyle bu bölüme girdim. TOBB ETÜ’deki ortak eğitim sistemi, akademisyenlere önem verilmesi beni etkiledi. Çünkü ben de gelecekte akademisyen olmak istiyorum.
-Kadir Çelik (Türkiye 4’üncüsü): TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi’ni tercih ettim. Buraya gelmeden önce ilk 5’teki tüm hukuk fakültelerini gezdim. Buraya her yönden artı puan verince tercihimi TOBB ETÜ’den yana kullandım. Burada sıcak bir aile ortamı var.
-Refia Nur Oluk (Türkiye 4’üncüsü): TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi’ne girdim. Çocukluğumdan bu yana hep hukukçu olmak istedim. Ortak Eğitim, çift anadal, yurtdışı eğitime destek verilmesi nedeniyle bu okulu tercih ettim.
-Tuba Nur Erbay (Türkiye 15’incisi): TOBB ETÜ Tarih Bölümü’nü tercih ettim. Tarih okumak çocukluk hayalimdi. 2 yabancı dil imkanı, yurtiçi, yurtdşı bağlantıları nedeniyle TOBB ETÜ’yü tercih ettim.
-Tuğba Korkmaz (Türkiye 30’uncusu): TOBB ETÜ Hukuk’ta okuyacağım. İstanbul’daki üniversiteleri de gezdim. Aradığımı bulamadım. Burası ufkumu genişletti. Bu nedenle tercih ettim.
-Sema Geçer (Türkiye 69’uncusu): Türk Dili ve Edebiyatı okuyacağım. Burayı iyi bir akademiyen olabilmek için seçtim.
-Hamide Yazer (Türkiye 58’incisi): TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü seçtim. Akademisyen olmak istiyorum. Bunu sağlayabilecek en iyi yer olduğu için TOBB ETÜ’ye geldim.
-Hakan Koçak (Türkiye 63’üncüsü): Hukuk Fakültesi’nde okuyacağım. Eskiden beri Hukuk istiyordum. Ortak eğitim sayesinde Anayasa Mahkemesi’nde çalışabileceğim. Amacım mezun olduğumda da oraya girip çalışmak. Hedefim ise Cumhurbaşkanı olmak.
-Bilgehan Yurtcan (Türkiye 69’uncusu): İktisat Bölümü’nde okuyacağım. Ankara Fen mezunuyum ki oradan eşit ağırlıkçı az çıkar. Çift anadal da yapmak istiyorum. Geçmişten beri söylüyorum, hedefim siyasete de atılıp, başbakan olmaktır.
-Gökhan Özenç (Türkiye 70’incisi): Tarih Bölümü’ne girdim. Ben aslında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nde okuyordum. Ama yabancı dille eğitimin insanı çok kısıtlaması nedeniyle buna çok tepki duydum. Tarih okumak istiyordum. TOBB ETÜ’nün sisteminin çığır açtığını gördüm ve tercih ettim.
-Haşim Culfa (Türkiye 77’incisi): Hukuk Fakültesinde okuyacağım. Ortak Eğitim beni çok etkiledi. Çalışma alanlarını tanıyıp daha öğrenci iken yol haritamı çizebileceğim. Böylece herkesten bir adım önde olacağım.
-Can Şimşek (Türkiye 89’uncusu): Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü seçtim. Alanıma hitap eden bir okuldu. Türkiye’de bir piramit var ve sosyal bilimlere az önem veriliyor. TOBB ETÜ’de ise bu, piramit değil kareye benziyor. Diğer disiplinlerle koordineli çalışmak mümkün.
-Mücahit Ceylan (Türkiye 93’üncüsü): Hukuk Fakültesine girdim. Hedefim buydu zaten. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay’da çalışmak istiyorum. TOBB ETÜ’nün teknik altyapısı ve teknolojik imkanları da iyi.
-Ahmet Yalçın (Türkiye 98’incisi): Hukuk Fakültesi’ni tercih ettim. Ülkenin geleceğine yön verecek bir hukukçu olmak için burayı seçtim. TOBB bu konuda bana yardımcı olur diye düşünüyorum. Çift anadal yapabilirim, en az iki yabancı dil de öğreneceğim.
Hisarcıklıoğlu, toplantının sonunda TÜBİTAK Başkanlığına atanan eski TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'a plaket verdi ve yeni görevinde başarılar diledi. Hisarcıklıoğlu, daha sonra öğrencilere de çeşitli hediyeler verdi.
Adınız Soyadınız | |
E-Posta Adresiniz | |
Kullanıcının E-Posta Adresi | |
Gönderenin Notu |