23.09.2025 / Ankara
Açılışta konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç; Bakanlıklar tarafından son aylarda görüşe açılan mevzuat taslakları ve Meclisin göndermiş olduğu görüşler hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Görüş alma süreçlerinde Meclis Üyelerinin katkılarının önemini vurgulayan Kıvanç, bu konuda Üyelerden daha çok destek beklediklerini vurguladı.
Toplantının ilk gündem maddesinde; Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımlarıyla “Geri Dönüştürülmüş Plastiklerin Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemelerde Kullanımına Dair Yönetmelik Taslağı” istişare edildi.
Ardından; Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Mevzuat ve Çevre Dairesi Başkanı Didem Saygı Yavuz; “Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Atıkların İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2025/3)” ile “Atık Sevkiyatı Tüzüğü Çalışma Grubu” hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Toplantının devamında; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Döngüsel Ekonomi ve Atık Yönetimi Dairesi Başkanı Sabriye Ayhan tarafından geçtiğimiz haftalarda görüşe açılan “Bitkisel Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği Taslağı” hakkında bilgi verilerek taslağa dair görüşler Meclis Üyeleriyle değerlendirildi.
Son gündem maddesinde ise; sürdürülebilir bir atık yönetimine olan ihtiyaç ele alınarak katılımcılar tarafından değerlendirmeler yapıldı.