TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Beyin göçüne karşı beyin gücü


29.04.2014 / Ankara



TOBB Başkanlık Divanı Üyesi ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, "Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz Projesinin" duyurulmasına ilişkin toplantıya katıldı. Yavuz burada yaptığı konuşmada, inovasyonun ve girişimciliğin önemine vurgu yaparak, “Türkiye’nin kalkınması ar-ge ile olacak” ifadesini kullandı.​

Yavuz, marifetin iltifata tabi olduğunu söyledi ve MİR Holding’e bu çalışmalarından ötürü teşekkür etti. İcat çıkarmanın önemi üzerinde duran Yavuz, “TOBB olarak buna çok önem veriyoruz. Girişimciliği biz ilk olarak üniversitemizde ders olarak koyduk. Türkiye özel sektör eliyle girişimcileriyle büyüyecektir. Bir ekonomik faaliyetin yüzde 15’i emek sermaye ve toprak yüzde 85’i teknolojik gelişme, inovasyon ve teknoloji ile elde edilir. Yalnız bu ar-ge’yi iyi kullanamıyoruz. İyi proje üretmek için üniversite-sanayi işbirliğine çok önem vermeliyiz. Muhakkak sanayi ile özel sektör işbirliği içinde olmalı” diye konuştu.

 

-Bugüne kadar endüstriye birçok proje kazandırıldı

 

MİR Teknoloji Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları konuya ilişkin toplantıda bir sunum gerçekleştirdi. Aynı zamanda Uluslararası Teknoloji Birliği’nin (UTB) başkanlığını yürüten Mirmahmutoğulları , Dizayn Grup/ Mir Teknoloji Holding’in teknoloji geliştiren ve yenilikler üreten Ar-Ge temelli karakteri ile örtüşen kampanya ile bugüne kadar onlarca proje için patent alındığını ve birçoğunun endüstriye kazandırıldığını söyledi.

 

-Haziran sonuna kadar başvurulabilir

 

İbrahim Mirmahmutoğulları, yeni buluş ve özgün projesi olanları Haziran sonuna kadar başvurmaya çağırırken şöyle konuştu:  “Bize göre Türkiye’de üç tür beyin göçü var; direk beyin göçü, umutsuz beyin göçü ve dolaylı beyin göçü. Bize göre en kötüsü umutsuz beyin göçü yani fikri, projesi olup bunu hayata geçirmek için tüm varlığını ortaya koyan ancak bir yerde tıkanan bilim insanlarının, araştırmacıların, girişimcilerin durumu. Son yıllarda devlet bu anlamda ciddi destekler verse de özellikle özel sektörün bu tip projeleri mutlaka desteklemesi gerektiğine inanıyoruz."

 

Üniversite öğrencileri, teknisyenler, mühendisler, akademisyenler, özel sektör ve kamu kuruluşu çalışanlarının katılabileceği kampanyaya Haziran sonuna kadar başvurulabilecek. Mirmahmutoğulları, tarım, tıp, enerji, yapı, savunma sanayi ve akışkan taşıma teknolojilerinin öncelik kapsamına alındığını belirterek, başvurucularda aranan şartları şöyle özetledi:

 

"Katılacak projelerde, projenin kampanya konularından en az biriyle örtüşmesi, özgün-patentleşebilir vasıfta olması, müellifinin muhakkak tüm süreçte yer alması, müellifin projenin çıktıları ile motive olma hedefinin olması ve projenin endüstriye uygulanabilir olması şartları aranacak. Başvurular internetten alınarak, ön değerlendirme ve ek bilgi talebi yapılacak. Daha sonra finale kalanlarla yüz yüze görüşmelerde bulunulacak. Sonuç bildirimi sonrasında, iş birliği modeli görüşmeleri ve sözleşmenin oluşturulması ile süreç sonlanacak."

 





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA