20.09.2018 / Ankara
Türkiye'de verimlilik artışının anahtarının dijitalleşme olduğunu aktaran Öztürk, Ticaret Bakanlığıyla e-ticaret sitelerinin tescili ve e-ticaret lojistik merkezi kurulumu konularında da çalıştıklarını anlattı.
Öztürk, şunları kaydetti: "Dijital okuryazarlığı ve KOBİ'lerimizin dijital altyapılarını geliştirmek için projeler üretiyoruz. Sadece firmadan tüketiciye değil, firmadan firmaya yapılan e-ticareti de geliştirmek istiyoruz. Ekimden itibaren 81 ilde KOBİ'lerimize yönelik kitlesel bir dijitalleşme eğitim programını başlatacağız. İnanıyoruz ki Ticaret Bakanlığımızın liderliğinde kamu ve özel sektör elbirliğiyle bu alanda dünyanın önde gelen ülkeleri arasına gireceğiz."
-Bakan Yardımcısı Metin
Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin de hükümet olarak görevlerinin özel sektörden gelecek talepleri karşılamak olduğunu söyledi.
"Eylül, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin eylül ayları itibarıyla bugüne kadar en fazla ihracatının yapılacağı ay olacak." diyen Metin, Türkiye'nin üretmeye, ihracata ve büyümeye devam ettiğinin altını çizdi.
Metin, KOBİ'lerin dijital dönüşümünü önemsediklerine ve buna destek verdiklerine işaret ederek, "Çünkü dünya ticareti gelişiyor, değişiyor, büyüyor. Bizim katma değerli ürün ihracatına ihtiyacımız var. Biz yüksek teknolojiyi yakalamış ve bunu sürdürebilmiş bir yapı istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Ticareti ve ihracatı artırmanın en önemli hedefleri arasında olduğuna işaret eden Metin, şöyle devam etti: "Bunun için destekler veriyoruz. KOBİ'lerimize yurt dışında ihracat yeteneği kazanması için e-ihracat ve e-ticaret sitelerine üye olabilme imkanı tanıdık. İhracatta, yeni ihracatçı, yeni ürün ve yeni pazarlar gibi hedeflerimiz var. Bunun için e-ihracat yapmak isteyen KOBİ'mizin cebinden bir kuruş çıkmadan tamamını destekliyoruz. Biz, sektörümüzün talebine göre desteklerimizi şekillendiriyoruz. Bakanlığımız 'İhracatçı olmak istiyorum.' diyen herkesin yanında."