20.12.2016 / Ankara
Acar, söz konusu danışma kurulunun altında çalışma grupları oluşturulacağını ve bu yapının kurgulanırken Bakanlık tarafından özellikle Sektör Meclislerinin gruplarda çalışmasının düşünüldüğünü ifade ederek, bu platformun merkezi bir koordinasyon birimi gibi çalışarak tüm teşvik kararlarının bu yapıdan çıkmasının öngörüldüğünü ve Otomotiv Sanayi Meclisinin de tüm çalışma gruplarına katılmasından memnuniyet duyulacağını belirtti.
Toplantıda ayrıca, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan toplantıya katılan temsilciler, Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi, Yerli Marka Projesi, Motor ve Otomotiv Mükemmeliyet Merkezleri, eşdeğer parça konusundaki gelişmeleri Meclis üyeleri ile paylaştı.
Traktör ithalatı ile ilgili yaşanan sorunlara geniş yer verilen toplantıda, ithalat konusunda yaşanan sıkıntıların hükümete aktarılması hususunda traktör alt komitesi kuruldu. Alt komite, ülkemizdeki traktör pazarı, üretimi ve ithalat hakkında bir çalışma yaparak bir sonraki meclis toplantısında görüşülmek üzere çalışmalarına başlama kararı aldı.
Toplantının ikinci bölümünde, Meclisin 2017 yılı çalışma programı belirlendi.
Sektörde sürdürülebilir üretim rekabetçiliği, nitelikli iş gücü açığının giderilmesi, dijital dönüşüm (4. Sanayi Devrimi) için farkındalık yaratılması ve gerekli hazırlıkların teşvik edilmesi, yeni yatırımların ülkemize çekilmesi, kullanılmış araçların serbest dolaşımı konusunun milli menfaatler çerçevesinde değerlendirilerek mevcut uygulamanın sürdürülmesi, alternatif yakıt kullanan araçların üretim ve satışının teşvik edilmesi, Serbest Ticaret Anlaşmalarına yönelik çalışmalarda ve müzakere sürecinde ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşları ve sanayinin koordinasyonu içerisinde çalışması ve Brexit’in otomotiv sanayi sektörüne etkisi gibi önemli konular Meclisin 2017 gündemine eklendi.
Adınız Soyadınız | |
E-Posta Adresiniz | |
Kullanıcının E-Posta Adresi | |
Gönderenin Notu |