Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Duyurular

 

İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike sınıflarına yapılacak itirazlar hakkında önemli duyuru

İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarına yapılacak itirazlar “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde yapılacaktır.
Prosedür gereğince tehlike sınıflarına yapılacak itirazlara ilişkin başvuru, işyerleri veya sektör meclisleri tarafından bağlı bulundukları üst işveren örgütleri aracılığı ile yapılabilecektir. Bu itibarla üyelerimizin yapacağı itirazlar için “Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formu”nun eksiksiz doldurulup oda ve borsalarımız aracılığı Birliğimize gönderilmesi gerekmektedir. Türkiye Sektör Meclisleri tarafından yapılacak başvurular doğrudan Birliğimize gönderilecektir.  

 

- İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği
- İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü
- Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formu
- Tüm Oda/Borsalara duyuru yazısı
- Türkiye Sektör Meclislerine duyuru yazısı

 


İŞKUR Akademik Çalışma Programı

Akademik Çalışma Programı; lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından hazırlanacak olan akademik çalışmaları teşvik etmek, çalışma hayatı ve istihdam alanına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen bir programı olup, 15 Mart-14 Nisan 2021 tarihlerinde başvuru yapabileceklerdir. Program hakkında detaylı bilgi
https://akademi.iskur.gov.tr/ adresinde yer almaktadır.

 


 

Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP)

Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP), Yeraltı Maden İşletmelerine Yönelik Finansal Destek ve Rehberlik Programı Başvuruları başlamıştır.​

Devamı. >>>

 


“SAĞLIKLI İŞYERLERİ TEHLİKELİ MADDELERİ YÖNETİR” AVRUPA EN İYİ UYGULAMA ÖDÜLLERİ YARIŞMASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU-OSHA) arasında yürütülmekte olan “Sağlıklı İşyerleri, Tehlikeli Maddeleri Yönetir” başlıklı kampanya kapsamında iyi uygulamaların özendirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla “Avrupa İyi Uygulama Ödülleri Yarışması” düzenlenmektedir.​ ​

Devamı. >>>

 


Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP)

İstihdam seferberliği kapsamında 14 Aralık 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen “İstihdam Şurası ve Milli İstihdam Seferberliği Ödül Töreni”nde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) imzalanmıştır.​ ​

Devamı. >>>

 


9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi

9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi 6-9 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilecektir. Kongrede birçok ülkeden alanlarında öncü akademisyenler, uzmanlar, konu ile ilgili uluslararası kuruluşlar, meslek odaları ve benzeri sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin katılımıyla “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Koordinasyon ve İş Birliği” ana teması altında proses güvenliği, risk yönetimi, davranış bilimleri ve ergonominin de aralarında bulunduğu 31 ana başlıkta iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konular değerlendirilecektir. ​

kongre kayıt bilgi notu

 


 

ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİTİLMESİ PROJESİ KISA FİLM YARIŞMASI

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Çalışma Genel Müdürlüğünce Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) teknik desteği ile yürütülen “Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Projesi” kapsamında “Sosyal Diyalog ve Sendikal Haklar Kısa Film Yarışması” düzenlenmektedir.​

Yarışma, Türkiye’de sosyal diyaloğun gelişmesine katkıda bulunulması, sendikal hakların çalışma yaşamındaki önemine dikkat çekilmesi ve toplumda örgütlenme bilincine yönelik farkındalık yaratılması amacını taşımaktadır.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere www.sosyaldiyalog.org veya www.csgb.gov.tr adreslerinden ulaşılabilmektedir.


Yarışmaya katılım için gerekli form ve film yükleme detaylarını şartnamede bulabilirsiniz. 

 


 

>> 31. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" 4-10 Mayıs 2017 tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenecektir.

Ülkemizde 1987 yılından bu yana her yıl 4-10 Mayıs tarihleri "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" olarak kutlanmakta ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Hafta kapsamında etkinlikler düzenlenmektedir.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca bu yıl 31 incisi düzenlenecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası birçok alandan akademisyenlerin, uzmanların, ulusal ve uluslararası kuruluşların, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin katılımı ile "4-7 Mayıs 2017" tarihleri arasında Gaziantep'te Şehitkâmil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecektir. İSG Haftası kayıtları ücretsiz olup kayıt ile ilgili tüm detaylara http://www.isghaftasi.gov.tr/ adresinden ulaşılabilmektedir.

 

Katılım sağlayacak kişilerin kayıt yapmaları zorunlu olup kayıtlar en geç 30 Nisan 2017 tarihine kadar ilgili web sitesinden yapılabilecektir. 31. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası toplumun bilinçlendirilmesi açısından iş sağlığı ve güvenliği alanında son gelişmeleri ve iyi uygulama örneklerini görebilmek ve gelişmeleri takip edebilmek adına önem arz etmektedir. Şehitkâmil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde Hafta ile eş zamanlı olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı düzenlenecektir. Firmanız bünyesinde bulunan üst düzey yönetici, strateji uzmanları, iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimlerinin katılması sizler için yararlı olacaktır.

"31. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Taslak Programı" için linke tıklayınız.

 


 

>>İnşaat Müteahhitleri ve Geçici İş Ekipmanı Üreticilerine Yönelik Bilgilendirme Toplantısı: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü işbirliğinde 2 Şubat 2017 tarihinde TOBB Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili Sayın İsmail Gerim ve TOBB Mali ve Sosyal Politikalar Müdürü Sayın Murat Aydın’nın açılış konuşmalarının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, MEYBEM A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) temsilcileri tarafından yapılan sunumlarla devam etmiş ve soru ve cevap bölümü ile sona erdirilmiştir.

 

Toplantı Sunumları:

 

- Geçici İş Ekipmanları Konusunda Yapılan Çalışmalar

- MEYBEM Sunumu

- Yapı İşyerlerinde İSG Yönünden Teftiş Faaliyetleri

- Geçici İş Ekipmanı ve Güvenli İskele Projesi



 

>> "İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekilince Yürütülebilecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin Bilgilendirme Toplantısı"
Ekli Program

 


 

19. DÜNYA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONGRESİ İSTANBUL 2011 TÜRKİYE



19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi 11-15 Eylül 2011 tarihleri arasında İstanbul’da Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

 


 

İŞGÜCÜ PİYASALARININ ESNEKLİĞİ ÇALIŞTAYI

İşgücü piyasasının geliştirilmesinde ve düzenlenmesinde rol sahibi olan aktörlerin (ilgili kamu kurum ve kuruluşları, Odalar ve ilgili sivil toplum kuruluşları) esnek çalışma biçimlerine neden ihtiyaç duyulduğu konusunda bilinç düzeylerini arttırmak; AB mevzuatı ve AB ülkelerindeki uygulamalar ile Türk mevzuatı ve uygulamadaki zorluklar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Avrupa Komisyonu Teknik Yardım ve Bilgi Değişim Ofisi (TAIEX) işbirliğinde 21 Şubat 2011 tarihinde Birlik Merkezimizde İşgücü Piyasalarının Esnekliği Çalıştayı düzenlenmiştir. Seminer programımıza ekli dosyadan ve yapılan sunumlara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA