16.06.2019 / Afyonkarahisar
Türkiye’nin kadın girişimcileri sayfası bu kez Afyon'a konuk oldu. TOBB Kadın Girişimciler İl Kurulu'nun misafiri olduğumuz ilde kurul başkam Berna Tokman, iş hayatına 17 yıl önce eşinin yanında başlamış ancak daha sonra kendi işini yapmaya karar vermiş ve hah üzerine butik bir mağaza açmış. Bir süre soma ev tekstili, dekorasyon, ev gereçlerini katarak genişlettiği mağazası, mağazalara dönüşmüş ve Antalya'da da zincir mağazalar açmış. Tokman, "Bir süre önce gelen iyi bir teklif üzerine markayla birlikte mağazalarımı sattım. Şimdi ise aile şirketimizin danışmanlığını yapıyorum" dedi. Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser'e desteği için teşekkür eden Tokman, Afyon Kadın Girişimciler İl Kurulu'nun kurucu başkanı. Tokman, kurul olarak yaptıkları ve yapacaklarım ise şöyle anlattı:
"Birleştirmeye Üretmeye ve Güç Birliğine İnandık. Afyonkarahisar'da da başarılı işlere imza atmak, sosyal farkındalık projelerinde öncülük etmek ve devamım getirmek en büyük gayelerimiz arasında. Ev eksenli çalışan, iş kurmayı düşünen kadınlara ve gençlere; eğitim, seminer, panel ve bunun gibi etkinlikler düzenliyor; tasarımcı kadınlarımızın ürettiklerine destek olmak için yardımcı oluyoruz. Üniversitemizde, yurtlarda rol model kadınlarımızla gençlerin derslerde aldıkları teorik bilgilerini tecrübe ve deneyimlerimizle birleştiriyoruz. Teknolojik kısmında kadınlarımıza bilişim adı altında bilgisayar eğitimleri verdik. Kırsal kesimde tarımda kadının güçlenmesi ve genç kadın girişimciler için proje yarışmaları düzenledik. Tarihi Taşhan Alemi Çarşı işbirliği ile ev eksenli üretim yapan kadınlarımızın butik ürünlerinin tanıtımını ve satışım yapacakları pazar oluşturduk."
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Çocuk Destek Merkezindeki kimsesiz çocukları topluma kazandırabilmek için çalışmalar yaptık. Ege Bölgesi TOBB KGK toplantısının en büyüğünü 200'den fazla kadın girişimciyle ilimizde gerçekleştirdik, iş kadınları arasında yerel ve bölgesel işbirliği ve sektörel bağlantıların kurulmasını sağladık. "Annemle babam kitap okuyor" sloganıyla, 25 aileye kitaplar dağıtıp, mini bir sınav yaptık ve ödüllendirdik. Babaları kahvehaneden kurtarmak için böyle bir şey yaptık. Bu çalışmamızı köylerde uygulamaya devam edeceğiz. İhtiyacı olan köy okullarını tespit ediyoruz atık malzemelerden geri dönüşüm kütüphaneleri oluşturacağız. Merkezde, ilçelerde ve köylerde kadınlarımızla görüşüp kırsal kesim kadım ve ekonomiye etkisini araştırıp, sosyal doku araştırmalarına başlıyoruz. Umarım çok önemli yeteneklere ve niteliklere sahip kadınlarımız bizim açtığımız yoldan ilerleyeceklerdir. Son söz olarak söylemeliyim ki, Türkiye’de bütün girişimcilerin Rifat Başkan'a bir teşekkür borcu var."
Adınız Soyadınız | |
E-Posta Adresiniz | |
Kullanıcının E-Posta Adresi | |
Gönderenin Notu |