TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Tekirdağ TSO’da yerel kalkınma sinerji toplantısı yapıldı


07.08.2015 / Tekirdağ



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 2014 yılından itibaren yürütülen “81 İle 81 Akademik Danışman” Projesi kapsamında gündeme gelen Yerel Kalkınma Sinerji Toplantıları’na, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Bölgesi ile devam edildi.​

Tekirdağ TSO’nun ev sahipliği yaptığı toplantının açılış konuşmasını Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay yaptı. Tekirdağ TSO’dan ayrıca Başkan Yardımcısı Galip Öge, Sayman Üye Taner Karaoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Göksel Karaevli ve Kemal Küçük de toplantıya katıldılar. Toplantıya Edirne TSO Meclis Başkan Yardımcısı Çetin Kürkçü de katılım sağladı.

 

TOBB ve TEPAV temsilcileri, bölge illeri olan Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli Akademik Danışmanları ile TRAKYAKA ve üç ilin Yatırım Destek Ofisi temsilcilerinin sunum yaptığı toplantıda bölge Oda ve Borsaları Genel Sekreterleri, Trakya ABİGEM A.Ş. ile Namık Kemal Üniversitesi Teknokent temsilcileri de görüş, beklenti ve taleplerini ifade ettiler. 

 

-Cengiz Günay

 

Toplantının açılışını yapan Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay konuşmasında, tarihi olarak bir tarım, ticaret ve turizm merkezi olan Trakya’da, 1980’li yıllardan sonra sanayileşme hareketlerinin hızla ivme kazandığını ve bölgenin bugün Türkiye ekonomisine katma değer yaratan ve istihdam sağlayan bölgelerin başında geldiğini belirtti.  

 

Günay, “Trakya bölgesinin, bir bölgenin yatırım için tercih nedenleri olan doğal kaynaklar açısından sahip olduğu yüksek kömür rezervleri, doğalgaz, yer altı su rezervi, pazar ve finans açısından bir dünya kenti olan İstanbul’a yakınlığı, ulaşım açısından faal olan hava, deniz limanlarının sanayi bölgelerine ve Avrupa’ya bağlayan demiryolu, otoban ve duble yolları ile yatırım için cazip bir bölge olma özelliğini fazlasıyla taşıdığını” sözlerine ekledi.

 

Globalleşen dünyada sürdürülebilir, rekabetçi işletmeler yaratabilmek için yatırımcılara ve girişimcilere en iyi yatırım ortamları sunmanın önemine değinen Günay, büyük bir rekabetin yaşandığı günümüzde kalıcı ekonomik başarıların ancak yerel kalkınma ile mümkün olabileceğini, sanayicilerimizin ve işadamlarımızın rekabet güçlerinin artırılması için çalışmalarda bulunmanın Odaların temel hedeflerinden biri olduğunu, oda olarak ortak fikir üretmenin önemli olduğu bilinciyle tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yaparak yeni projeler üretilmesine katkı sağladıklarını belirtti.

 

Günay konuşmasını, “TOBB’un üniversite-iş dünyası işbirliğini geliştirmek, hem de yerel kalkınma stratejisini hem de veri üretme kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla başlatmış olduğu 81 ile 81 Akademik Danışman projesi oldukça önem kazanmaktadır. Akademisyenlerimizle birlikte bölgemizin sorunlarını iyi analiz ederek, bölgemize öncelik vererek yerel kalkınmanın fitilini bu toplantıda ateşlemeliyiz. Ayrıca, Trakya Kalkınma Ajansı bu projenin olmazsa olmazıdır. Onların araştırmaları ve veri çalışmaları bizlere ışık tutacaktır” sözleri ve toplantıdan başarı dilekleriyle sonlandırdı.  

 





Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA