28.01.2025 / Ankara
TOBB Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kooperatiflerin kurumsal yapılarını sağlamalarını istediklerini belirterek, "Bunu yapanlara ilave ekstra destekler vereceğiz. Bir süre sonra da bunu sağlamayan kooperatiflerden desteklerimizi çekeceğiz." dedi.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise konuşmasında, Türkiye'de yaklaşık 49 bin kooperatif bulunduğunu hatırlatarak, 6 milyonu aşan kooperatif ortağının yaklaşık 4,5 milyonunun verilerinin Kooperatif Bilgi Sistemi'ne (KOOPBİS) başarıyla aktarıldığını kaydetti.
Türkiye Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Muammer Niksarlı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdülkadir Akgül de kooperatiflerle ilgili üst kuruluşlar oluşturulması gerektiğine işaret ettiler.