Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Sayı: 308

 

Sayı: 308




İÇİNDEKİLER


6-7: BAŞYAZI

 

8-10: GEÇTİĞİMİZ AY TÜRKİYE

 

12-14: GEÇTİĞİMİZ AY DÜNYA

 

16: AYIN SÖZÜ

 

18-51: KORONAVİRÜSÜ BİRLİKTE YENECEĞİZ
Çin'in Wuhan kentinde başladıktan çok kısa bir süre sonra tüm dünyaya yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi ilan ettiği koronavirüs (Covid-19) binlerce can aldı ve hayatın durmasına neden oldu. Virüs, Türkiye'de de etkisini gösterirken, Hükümet salgının zararlarını azaltmak için çeşitli ekonomik paketler hazırladı. Bazı şirketler ise önlem olarak evden çalışma sistemine geçti veya çalışmalarına ara verdi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da "Dünyada oluşan 'virüs karanlık koridorunu' ancak el ele vererek ve istişare ile aşabiliriz. Hem sağlık hem de ekonomi anlamında bugünleri birlikte atlatacağız" diye konuştu.

 

52-63: TOBB ULUSAL

 

64-67: MEHMETÇİĞE YAPILAN HAİN SALDIRIYA ORTAK TEPKİ
Türkiye'nin önde gelen 30'a yakın meslek örgütü, sendika konfederasyonu ve sivil toplum örgütü İdlib'te gerçekleşen hain saldırıya ilişkin tepki gösterdi. Ortak bildiri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından okundu

 

68-71: “KADIN ELİNİN DEĞMEDİĞİ EKONOMİ BÜYÜYEMEZ”
Şanlıurfa’da gerçekleştirilen etkinliğe katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimciliğin geleceğinin kadınların elinde olduğunu belirterek, “Daha zengin bir ülke olmak istiyorsak, daha fazla kadın girişimci çıkarmak zorundayız” dedi. Hisarcıklıoğlu, uygarlığı ve gelişmeyi kadın ve erkeklerin birlikte sağlayacağını da vurguladı.​

 

72-75: BİLECİK, TURİZMDE TANITIM İSTİYOR
Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Keskin, “Zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olan şehrimiz turizm anlamında hakettiği yerde değil ve bu pastadan ekonomik anlamda yeterli pay alamıyor. İlimizin zengin tarihi ve kültürel mirasının geniş kitlelerce tanınması ve ilimize gelecek ziyaretçi sayısının artırılması için gerekli tanıtım hamlelerinin yapılması gerekiyor” dedi.

 

76-83: OTOMOTİV SEKTÖRÜ ZORLU BİR TÜNELE GİRİYOR!

 

84-87: İNOVATİF ÜRÜNLERE İLGİ ARTTI

 

88-95: “AVM KİRALARI DÜZENLENMELİ ÖTV’DEN MUAF TUTULMALIYIZ”

 

97-99: KARİKANOMİ

 

100-101: ANALİZ
Stiglitz, yazısında Covid-19 krizinden bahsederek, Birleşik Devletler yönetimini uyguladığı politikalar yüzünden eleştiriyor.

 

102-103: GÖRÜŞ
Sachs, ABD seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulunuyor.

 

104-105: YÖNETİM
R. Bozkurt, “İş dünyası zihni araç çantasını gözden geçirmeli” başlıklı yazısında iş insanlarına tavsiyeler veriyor.

 

106-107: RAKAMLARIN DİLİ

 

108-111: TOBB ETÜ MED

 

112: SAĞLIK

 

115-119: SEKTÖR MECLİSLERİ

 

121-123: ODA VE BORSALAR

 

124-127: GÖSTERGELER

 

128-130: SELECT NEWS

 




Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Kullanıcının E-Posta Adresi
Gönderenin Notu
Mesajınız Gönderilmiştir
İlginiz için teşekkür ederiz
ARAMA